دیابت نوعی بیماری است که زمانی رخ می دهد که گلوکز خون شما که قند خون نیز نامیده می شود، بسیار بالا باشد. گلوکز خون منبع اصلی انرژی شماست و از غذایی که می خورید به دست می آید. انسولین، هورمونی که توسط لوزالمعده ساخته میشود، به گلوکز غذا کمک میکند تا به سلولهای شما برسد تا برای انرژی استفاده شود. گاهی اوقات بدن شما به اندازه کافی – یا هر – انسولین تولید نمی کند یا به خوبی از انسولین استفاده نمی کند. سپس گلوکز در خون شما باقی می ماند و به سلول های شما نمی رسد.
با گذشت زمان، داشتن گلوکز بیش از حد در خون می تواند باعث مشکلات سلامتی شود. اگرچه دیابت هیچ درمانی ندارد، اما شما می توانید برای مدیریت دیابت و حفظ سلامت خود اقداماتی انجام دهید.
انواع دیابت چیست؟
نوع 1
اگر نوع 1 دارید، بدن شما انسولین نمی سازد. سیستم ایمنی بدن شما به سلولهای پانکراس که انسولین میسازند حمله میکند و آنها را از بین میبرد. بیماری نوع 1 معمولاً در کودکان و بزرگسالان جوان تشخیص داده می شود، اگرچه ممکن است در هر سنی ظاهر شود. افراد مبتلا به نوع 1 برای زنده ماندن باید هر روز انسولین مصرف کنند.
نوع 2
اگر نوع 2 دارید، بدن شما انسولین را به خوبی تولید یا استفاده نمی کند. شما می توانید در هر سنی، حتی در دوران کودکی، به این بیماری نوع 2 مبتلا شوید. با این حال، این نوع بیشتر در افراد میانسال و مسن رخ می دهد. نوع 2 شایع ترین نوع است.
دیابت بارداری
دیابت بارداری در برخی از زنان در دوران بارداری ایجاد می شود. بیشتر اوقات، این نوع پس از تولد نوزاد از بین می رود. با این حال، اگر دیابت بارداری داشته اید، شانس بیشتری برای ابتلا به نوع 2 در آینده دارید. گاهی اوقات بیماری تشخیص داده شده در دوران بارداری در واقع نوع 2 است.
انواع دیگر
انواع کمتر رایج عبارتند از مونوژنیک که شکل ارثی این بیماری است و دیابت مرتبط با فیبروز کیستیک پیوند خارجی.
چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا به دیابت نوع 2 هستند؟
اگر 45 سال یا بالاتر، سابقه خانوادگی یا اضافه وزن دارید، احتمال ابتلا به نوع 2 بیشتر است. عدم فعالیت بدنی، نژاد، و برخی مشکلات سلامتی مانند فشار خون بالا نیز بر شانس ابتلا به نوع 2 تأثیر می گذارد. همچنین در صورت ابتلا به پیش دیابت یا دیابت بارداری در دوران بارداری، احتمال ابتلا به بیماری نوع 2 بیشتر است.
با گذشت زمان، گلوکز خون بالا منجر به مشکلاتی مانند :
- بیماری قلبی
- سکته قلبی
- بیماری کلیوی
- مشکلات چشمی
- بیماری های دندان
- آسیب عصبی مانند نوروپاتی محیطی
- مشکلات پا مانند زخم پای دیابتی
کفش دیابتی
افراد مبتلا به این بیماری برای جلوگیری از آسیب پاها و بروز مشکلاتی همچون زخم پای دیابتی ضروری است که از کفش دیابتی استفاده کنند ، استفاده از این کفش های مزایای فوق العاده ای دارد از جمله :
- محافظ داخلی، پوشانده شده با فوم، نقاط فشار و اصطکاک روی پوست را از بین می برد و راحتی و محافظت عالی را در این کفش پیاده روی
- منحصر به فرد برای بیماران دیابتی ارائه می دهد.
- این کفش ها با پشتیبانی از قوس آناتومیکی هستند که پروناسیون بیش از حد را کنترل میکنند و به کاهش فشار روی پایین پا کمک میکنند.
- رویه های قابل کشش کشش 4 طرفه را ارائه می دهد که با خطوط پا مطابقت دارد و تناسب راحت و بدون فشار را ارائه می دهد.
- جعبه پنجه عریض و طراحی با عمق بیشتر، تناسب راحت و فضای اضافی را برای بونیون و انگشتان پا ارائه می دهد.
- کفی های ارگونومیک با شکل ملایم و بالشتک عالی به جلو بردن پا و افزایش راحتی از پاشنه تا نوک پا کمک می کند.
کلمات مرتبط :
کفش دیابتی – کفش طبی – کفی طبی – کفش طبی برای بیماران دیابتی – کفش طبی خوب – قیمت کفش طبی – ارتوپدی فنی در شرق تهران