کفش دیابتی نوعی کفش طبی است که محافظت بیشتری از پاهای افراد دیابتی به عمل آورده و خطر آسیب پوست در بیماران دیابتی را تا حد زیادی کاهش می دهد.
قند خون کنترل نشده می تواند به بسیاری از قسمت های بدن از جمله اعصاب و عروقی که به پا می روند آسیب برساند. به همین دلیل ، افراد مبتلا به دیابت بیشتر در معرض ابتلا به مشکلات پا هستند. پوشیدن کفش های طراحی شده متناسب با شرایط مبتلایان به دیابت می تواند به کاهش خطر و گردش خون سالم در پاها کمک کند.
قند خون بالا باعث ضعف گردش خون می شود. همچنین می تواند به اعصاب پای شما آسیب برساند ، حالتی که نوروپاتی نامیده می شود. نوروپاتی می تواند باعث از دست دادن احساس در پاهای شما شود ، که ممکن است تشخیص اینکه شما خود را بریده اید یا به پایتان صدمه وارد کرده اید ، برای شما دشوار کند. اگر یک برش را بدون درمان بگذارید ، می تواند منجر به عفونت شود. گردش ضعیف می تواند بهبود زخم ها و عفونت ها را دشوار کند.
افراد مبتلا به نوروپاتی دیابتی بیش از سایر افراد در معرض خطر زخم شدن پاها هستند و از آن جایی که به علت گردش خون ضعیف و سایر عوارض دیابت زخم ها در افراد دیابتی دیرتر خوب می شوند و با عوارضی همچون زخم مزمن ، پینه و یا قطع عضو همراهند محافظت از پاها در مبتلایان به دیابت از اهمیت بالایی برخوردار است.
نوروپاتی دیابتی همچنین می تواند شکل پای فرد را تغییر دهد ، این امر موجب محدود شدن دامنه کفش هایی می شود که راحت می توان پوشید. [3] کفش دیابتی علاوه بر رعایت دستورالعمل های دقیق ، باید توسط پزشک تجویز شده و توسط متخصصان ارتوپدی فنی طراحی و ساخته می شود.
این کفش ها باید مجهز به ارتز متحرک باشند. ارتزهای پا وسایلی مانند کفی کفش ، پاشنه کفش و … هستند که به پیشگیری از بروز زخم پای دیابتی کمک می کنند.
آسیب های پا و تغییر شکل پا می تواند باعث احساس ناراحتی در کفش های معمولی شما شود. پوشیدن کفش های تنگ یا گشاد می تواند شما را در معرض مشکلات پا قرار دهد یا مشکلات پا را بدتر کند. سعی نکنید پای خود را به کفش های ناراحت کننده فشار دهید. در عوض ، از پزشک متخصص در مورد کفش های مخصوص ساخته شده برای افراد دیابتی بپرسید. با پوشیدن کفش مناسب ، راحتی بیشتری خواهید داشت و پاهای خود را سالم تر نگه می دارید.
کلمات مرتبط :
کفش دیابتی – کفش طبی – کفی طبی – دیابت – ارتوپدی فنی در تهران – مرکز ارتوپدی فنی در سهروردی