تشخیص
تشخیص زانوی پرانتزی توسط معاینه ی بالینی، عکس رادیولوژی و اسکن کف پا و زانو انجام می شود.در معاینه ی بالینی، وقتی که فرد در حالت ایستاده است، درحالی که قوزک های پا به همدیگر چسبیده باشند، زانوها از یکدیگر فاصله دارند و فضای مشخصی بین زانوها و ساق ها وجود دارد.درکودکان تا قبل از 3 سالگی امری طبیعی است و انتطار می رود تا زانوی پرانتزی قبل از 3 یا 4 سالگی اصلاح شود، اگر اصلاح نشد نیازمند اقدامات درمانی است.
عوارض
اگر زانوی پرانتزی درمان نشود، باعث عوارضی همچون زانودرد، کمردرد، درد در ساق و کف پا، خستگی زودرس پاها، احساس ناراحتی در ناحیه ی لگن، زانو و مچ پا و همچنین باعث آرتروز زودرس در فرد می شود.
درمان
دراکثر کودکان مبتلا به زانوی پرانتزی حتما باید سطح ویتامین D3 مورد ارزیابی قرار گیرد، تا در صورت لزوم کودک ویتامین درمانی را به همراه درمان های رایج و معمولی انجام دهد. با درمان زانوی پرانتزی بخصوص در سنین پایین میتوان از بروز عوارض احتمالی جلوگیری کرد.
درمان ابتدا به صورت درمان ساده و رایج انجام می شود، که شامل حرکات اصلاحی، انواع کفش و کفی مخصوص و انواع بریس ها می باشد.
مرکز تخصصی ارتوپدی فنی طب نو، انواع اختلالات راه رفتن کودکان (راه رفتن روی پنجه، صافی کف پا، زانوی پرانتزی و ضربدری، چرخش مچ پا به خارج یا داخل) انواع انحرافات ستون فقرات کودکان (اسکولیوز و کایفوز) را با بهره گیری از دستگاه های اسکن پیشرفته، مورد ارزیابی و معاینه ی دقیق قرار می دهد، تا در صورت لزوم طراحی و ساخت انواع بریس ها، آتل ها و انواع کفش و کفی مخصوص صورت پذیرد.
نوع دیگری از زانوی پرانتزی در افراد مسن وجود دارد که علت آن آرتروز(خوردگی یا سابیدگی سطوح مفصلی)می باشد، که این افراد باید از زانوبند های مخصوص به همراه کفی و صندل های سفارشی استفاده کنند.هدف درمان در افراد مسن کاهش درد، کاهش انحراف، به تاخیر انداختن عمل جراحی و عدم انجام عمل جراحی می باشد.
اگر درمان های رایج جواب نداد، ممکن است جراحی پیشنهاد شود.
جهت مشاهده ی، نمونه هایی از عکس های رادیولوژی بیماران مبتلا به زانوی پرانتزی و آرتروز، که از درمان های غیرجراحی رضایت داشتند و جواب خوب و مطلوبی از درمان گرفتند، به اینستاگرام ما مراجعه فرمایید.
نمونه ی بریس مخصوص جهت زانوی پرانتزی