صافی کف پا در بزرگسالان که به عنوان قوس افتاده نیز شناخته می شود، یک بیماری شایع است که با عدم وجود قوس طبیعی در قسمت داخلی پا مشخص می شود. این وضعیت می تواند یک یا هر دو پا را درگیر کند و باعث درد، ناراحتی و بی ثباتی در قوس و مچ پا شود.

سه نوع اصلی کف پای صاف وجود دارد:

صافی کف پا انعطاف پذیر: اینها رایج ترین نوع کف پای صاف هستند و معمولاً بدون درد هستند. قوس با وارد شدن وزن به پا فرو می ریزد، اما با برداشتن وزن باز می گردد. کف پای صاف انعطاف پذیر معمولا در بدو تولد وجود دارد و با گذشت زمان بدتر نمی شود.

صافی کف پا سفت: این کف پای صاف به دلیل یک ناهنجاری ساختاری در استخوان‌ها یا رباط‌های پا ایجاد می‌شود. قوس در هنگام وارد شدن وزن به پا فرو نمی ریزد و معمولاً دردناک است. کف پای صاف سفت و سخت می تواند با گذشت زمان بدتر شود.

صافی کف پا اکتسابی: این کف پای صاف در اواخر زندگی، اغلب به دلیل آسیب، ساییدگی و یا سایر شرایط پزشکی ایجاد می شود. کف پای صاف اکتسابی می تواند دردناک باشد و منجر به مشکلات دیگری مانند آرتریت شود.

صافی کف پا در بزرگسالان

علل صافی کف پا در بزرگسالان

علت صافی کف پا در افراد بزرگسال معمولا با صافی کف پا در کودکان متفاوت است و بسته به نوع کف پای صاف می تواند متفاوت باشد. به طور کلی، صافی کف پا می تواند ناشی از موارد زیر باشد:

  • التهاب یا پارگی در تاندون تیبیال خلفی، که تاندونی است که قوس پا را پشتیبانی می‌کند.
  • اختلال عملکرد تاندون تیبیا قدامی، که وضعیتی است که باعث می شود تاندون تیبیا قدامی ضعیف شده و در حمایت از قوس پا بی اثر شود.
  • آرتروز پا که می تواند باعث ریزش قوس پا شود.
  • سایر شرایط پزشکی، مانند دیابت و آرتریت روماتوئید، که می تواند رباط ها و تاندون های پا را ضعیف کند.

علائم صافی کف پا در بزرگسالان بسته به نوع کف پای صاف و شدت بیماری می تواند متفاوت باشد. به طور کلی، صافی کف پا می تواند باعث شود:

  • درد در قوس پا، پاشنه یا مچ پا
  • خستگی در پاها
  • تورم در مچ پا
  • مشکل در راه رفتن یا دویدن
  • افزایش خطر پیچ خوردگی مچ پا

پزشک معمولاً با معاینه پاها و پرسش در مورد علائم بیمار می تواند صافی کف پا را تشخیص دهد. در برخی موارد، پزشک ممکن است آزمایش‌های اضافی مانند اشعه ایکس یا سونوگرافی را برای رد سایر شرایط تجویز کند.

روشهای درمان

درمان صافی کف پا در بزرگسالان به نوع کف پای صاف، شدت علائم و سن و سبک زندگی بیمار بستگی دارد. در بسیاری از موارد، درمان صافی کف پا ضروری نیست. با این حال، اگر صافی کف پا باعث درد یا مشکلات دیگر شود، چندین گزینه درمانی در دسترس است، از جمله:

ارتزهای سفارشی: ارتزهای سفارشی که توسط متخصصان ما در مرکز ارتوپدی فنی در مطهری ارائه می شوند ، شامل کفی و کفش طبی هستند به شکل خاص پای بیمار قالب گیری می شوند و می توانند حمایت و پایداری بیشتری داشته باشند.

فیزیوتراپی: فیزیوتراپی می تواند به تقویت عضلات و تاندون های پا و بهبود انعطاف پذیری کمک کند.

جراحی: جراحی تنها به عنوان آخرین راه حل برای صافی کف پا در بزرگسالان در نظر گرفته می شود. اگر صافی کف پا باعث درد شدید شود یا اگر سایر گزینه های درمانی موفقیت آمیز نبوده اند، ممکن است جراحی لازم باشد.

هیچ راهی برای جلوگیری از صافی کف پا وجود ندارد، اما کارهایی وجود دارد که می توانید برای جلوگیری از بدتر شدن این وضعیت انجام دهید، مانند:

  • حفظ وزن سالم: اضافه وزن می تواند فشار مضاعفی بر قوس پا وارد کند.
  • پوشیدن کفش‌های حمایتی : کفش‌ هایی که قوس‌ های مناسبی دارند و بالشتک‌ دار هستند، می‌توانند به کاهش فشار روی قوس‌های پا کمک کنند.
  • از فعالیت هایی که به قوس پا فشار وارد می کند اجتناب کنید: اگر کف پای صافی دارید، مهم است که از فعالیت هایی که فشار بیش از حد به قوس پا وارد می کند، مانند دویدن یا پریدن، اجتناب کنید.
  • تقویت عضلات پا و مچ پا: تقویت عضلات پا و مچ پا می تواند به حمایت از قوس پا و کاهش درد کمک کند.
فهرست
مشاوره رایگان در واتس آپ