دیابت چیست؟

دیابت بیماری است که زمانی رخ می دهد که گلوکز خون شما که قند خون نیز نامیده می شود، بسیار بالا باشد. گلوکز خون منبع اصلی انرژی شماست و از غذایی که می خورید به دست می آید. انسولین، هورمونی که توسط لوزالمعده ساخته می‌شود، به گلوکز غذا کمک می‌کند تا به سلول‌های شما برسد تا برای انرژی استفاده شود. گاهی اوقات بدن شما به اندازه کافی یا هیچ انسولین تولید نمی کند یا به خوبی از انسولین استفاده نمی کند. سپس گلوکز در خون شما باقی می ماند و به سلول های شما نمی رسد.

با گذشت زمان، داشتن بیش از حد گلوکز در خون می تواند باعث مشکلات سلامتی شود. اگرچه دیابت هیچ درمانی ندارد، اما شما می توانید برای مدیریت دیابت خود و حفظ سلامت قدم هایی بردارید.

انواع مختلف دیابت چیست؟

شایع ترین انواع دیابت دیابت نوع 1، نوع 2 و دیابت بارداری است.

دیابت نوع 1
اگر دیابت نوع 1 دارید، بدن شما انسولین نمی سازد. سیستم ایمنی بدن شما به سلول‌های پانکراس که انسولین می‌سازند حمله می‌کند و آن‌ها را از بین می‌برد. دیابت نوع 1 معمولاً در کودکان و بزرگسالان جوان تشخیص داده می شود، اگرچه ممکن است در هر سنی ظاهر شود. افراد مبتلا به دیابت نوع 1 برای زنده ماندن باید هر روز انسولین مصرف کنند.

دیابت نوع 2
اگر دیابت نوع 2 دارید، بدن شما انسولین را به خوبی تولید یا استفاده نمی کند. شما می توانید در هر سنی، حتی در دوران کودکی، به دیابت نوع 2 مبتلا شوید. با این حال، این نوع دیابت بیشتر در افراد میانسال و مسن رخ می دهد. نوع 2 شایع ترین نوع دیابت است.

دیابت بارداری
دیابت بارداری در برخی از زنان در دوران بارداری ایجاد می شود. بیشتر اوقات، این نوع دیابت پس از تولد نوزاد از بین می رود. با این حال، اگر دیابت بارداری داشته اید، شانس بیشتری برای ابتلا به دیابت نوع 2 در آینده دارید. گاهی اوقات دیابت تشخیص داده شده در دوران بارداری در واقع دیابت نوع 2 است.

دلایل و عوامل خطر

اگر 45 سال یا بالاتر، سابقه خانوادگی دیابت یا اضافه وزن دارید، احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 بیشتر است. عدم تحرک بدنی، نژاد، و برخی مشکلات سلامتی مانند فشار خون بالا نیز بر شانس ابتلا به دیابت نوع 2 تأثیر می گذارد. همچنین در صورت داشتن پیش دیابت یا دیابت بارداری در دوران بارداری، احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 بیشتر است.

عوارض دیابت چیست؟

با گذشت زمان، گلوکز خون بالا منجر به مشکلاتی مانند:

  • بیماری قلبی
  • سکته قلبی
  • بیماری کلیوی
  • مشکلات چشمی
  • بیماری دندان
  • آسیب عصبی
  • زخم پای دیابتی

زخم پای دیابتی یکی از عوارض شایع دیابت است که با روش هایی مانند رژیم غذایی، ورزش و درمان با انسولین قابل کنترل نیست. زخم ها در نتیجه شکستن بافت پوست و نمایان شدن لایه های زیرین ایجاد می شوند.

 می توانند پاهای شما را تا استخوان ها تحت تاثیر قرار دهند.

همه افراد مبتلا به دیابت ممکن است دچار زخم پا شوند، اما مراقبت خوب از پا می تواند به پیشگیری از آن کمک کند. درمان زخم پای دیابتی بسته به علل آن متفاوت است.

درمان زخم پای دیابتی چیست؟

برای جلوگیری از درد ناشی از زخم، باید از راه رفتن و انجام هرگونه فعالیت هایی که به پای آسیب دیده فشار وارد می کند اجتناب شود ، فشار ناشی از راه رفتن می تواند عفونت را بدتر کرده و زخم را گسترش دهد.

کفی و کفش طبی نیز برای مبتلایان به زخم پای دیابتی بسیار مناسب است و با توزیع فشار در کف پا از وارد شدن فشار بیش از حد بر محل زخمی جلوگیری می کند.

متخصصان ما در مرکز ارتوپدی فنی طب نو (بهترین ارتوپدی فنی شرق تهران) انواع کفی و کفش طبی را بر اساس اسکن دقیق کف پا برای مبتلایان به دیابت و زخم پای دیابتی تهیه می کنند.

 

کلمات مرتبط :

دیابت چیست؟ – زخم پای دیابتی – عوارض دیابت – درمان دیابت – کفش دیابتی – کفی طبی دیابتی

فهرست
مشاوره رایگان در واتس آپ