بریس یا ارتز یک وسیله پزشکی است که برای پشتیبانی، تراز یا تصحیح عملکرد یک عضو بدن استفاده می شود. معمولاً برای کمک به افراد دارای آسیب، ناتوانی یا شرایط پزشکی برای بهبود تحرک و کیفیت زندگی استفاده می شود.

انواع بریس را می توان از مواد مختلفی مانند فلز، پلاستیک، فوم یا پارچه ساخته و متناسب با نیازهای خاص هر بیمار، آنها را سفارشی کرد. برخی از انواع رایج ارتز عبارتند از مچ بند، زانوبند، بریس پشت و مچ بند. این ارتز ها معمولا توسط پزشک ارتوپد یا فیزیوتراپیست تجویز می شود و معمولاً توسط یک متخصص ارتوتیست آموزش دیده نصب می‌شوند.

انواع بریس

انواع مختلفی از ارتز وجود دارد که هر کدام برای پشتیبانی یا اصلاح ناحیه خاصی از بدن طراحی شده اند.

مچ بند: مچ بند برای ایجاد حمایت و ثبات مفصل مچ پا استفاده می شود. آنها را می توان برای جلوگیری از پیچ خوردگی مچ پا یا کمک به بهبودی پس از آسیب دیدگی مچ پا استفاده کرد.

بریس های زانو: از زانوبندها برای حمایت از مفصل زانو استفاده می شود. آنها را می توان برای جلوگیری از آسیب دیدگی زانو یا کمک به بهبودی آسیب دیدگی زانو استفاده کرد. انواع مختلفی از زانوبند وجود دارد، از جمله پیشگیری کننده (پیشگیرانه)، عملکردی و توانبخشی.


بیشتر بخوانید : زانوبند برای آرتروز زانو


بریس های پشتی: بریسهای پشتی برای حمایت و ثبات کمر استفاده می شوند. آنها می توانند برای کمک به بهبودی پس از آسیب کمر یا جلوگیری از آسیب بیشتر استفاده شوند.

مچ بند: مچ بند برای ایجاد حمایت و ثبات مفصل مچ دست استفاده می شود. می توان از آنها برای جلوگیری از آسیب دیدگی مچ دست یا کمک به بهبودی پس از آسیب دیدگی مچ دست استفاده کرد.

آرنج بند: آرنج بند برای ایجاد حمایت و ثبات مفصل آرنج استفاده می شود. آنها می توانند برای جلوگیری از آسیب های آرنج یا کمک به بهبودی پس از آسیب آرنج استفاده شوند.

بریس های شانه: بریسهای شانه برای حمایت و ثبات مفصل شانه استفاده می شود. می توان از آنها برای جلوگیری از آسیب دیدگی شانه یا کمک به بهبودی پس از آسیب شانه استفاده کرد.

یقه های گردنی: از یقه های گردنی برای حمایت و ثبات گردن استفاده می شود. آنها می توانند برای کمک به بهبودی پس از آسیب گردن یا جلوگیری از آسیب بیشتر استفاده شوند.


بیشتر بخوانید : انواع بریس زانو


موارد کاربرد ارتز

آسیب های اسکلتی عضلانی: بریس های ارتوتیک را می توان برای حمایت و تثبیت مفاصل و ماهیچه هایی که آسیب دیده اند مانند رگ به رگ شدن، کشیدگی یا شکستگی استفاده کرد.

استئوآرتریت: انواع ارتز می‌توانند به تسکین درد و حمایت از افراد مبتلا به استئوآرتریت کمک کنند، وضعیتی که باعث شکسته شدن غضروف در مفاصل می‌شود.

اسکولیوز: از برخی بریس ها می توان برای کمک به اصلاح انحنای ستون فقرات در افراد مبتلا به اسکولیوز استفاده کرد، وضعیتی که در آن ستون فقرات به طور غیر طبیعی انحنا پیدا می کند.

فلج مغزی: انواع ارتز می‌توانند به بهبود تحرک و ثبات در افراد مبتلا به فلج مغزی، یک اختلال عصبی که بر حرکت و هماهنگی تأثیر می‌گذارد، کمک کنند.

سکته مغزی: از برخی بریس ها می‌توان برای کمک به بهبودی افراد پس از سکته مغزی با ایجاد حمایت و ثبات برای اندام‌های آسیب‌دیده استفاده کرد.

مشکلات پا: انواع ارتز را می‌توان برای اصلاح مشکلات پا مانند صافی کف پا، قوس‌های بلند یا فاشیای کف پا استفاده کرد.

ریکاوری پس از جراحی: از بریس ها را می توان برای ایجاد حمایت و ثبات در طول روند بهبودی پس از جراحی استفاده کرد.

فهرست
مشاوره رایگان در واتس آپ