دلایل زخم پای دیابتی
زخم پا یکی از عوارض شایع دیابت است که با روش هایی مانند رژیم غذایی، ورزش و درمان با انسولین قابل کنترل نیست. زخم ها در نتیجه شکستن بافت پوست و نمایان شدن لایه های زیرین ایجاد می شوند.
آنها بیشتر در زیر انگشتان شست پا و گوی های پای شما دیده می شوند و می توانند پاهای شما را تا استخوان ها تحت تاثیر قرار دهند.
همه افراد مبتلا به دیابت ممکن است دچار زخم پا شوند، اما مراقبت خوب از پا می تواند به پیشگیری از آن کمک کند. درمان زخم پای دیابتی بسته به علل آن متفاوت است.
هر گونه نگرانی پا را با پزشک خود در میان بگذارید تا مطمئن شوید که مشکل جدی نیست، زیرا زخم های عفونی در صورت نادیده گرفتن می توانند منجر به قطع عضو شوند.
علائم زخم پای دیابتی
یکی از اولین نشانههای زخم پا، ترشح از پا است که ممکن است جورابهای شما را لکه دار کند یا در کفش شما نشت کند. تورم غیرمعمول، تحریک، قرمزی، و بوهای یک یا هر دو پا نیز از علائم اولیه شایع هستند.
دلایل زخم پای دیابتی هرچه باشد رسیدگی سریع به این زخم برای جلوگیری از تشدید عفونت و از بین رفتن بافت ناحیه زخم شده از اهمیت زیادی برخوردار است.
مشهودترین علامت زخم پا، بافت سیاهی (به نام اسکار) اطراف زخم است. این به دلیل عدم وجود جریان خون سالم در ناحیه اطراف زخم ایجاد می شود.
قانقاریا جزئی یا کامل، که به مرگ بافت به دلیل عفونت اشاره دارد، می تواند در اطراف زخم ظاهر شود. در این حالت، ترشحات بدبو، درد و بی حسی ممکن است رخ دهد.
علائم زخم پا همیشه واضح نیست. گاهی اوقات، حتی تا زمانی که زخم عفونی نشده باشد، علائم زخم را نشان نمی دهید.
در صورت مشاهده هرگونه تغییر رنگ پوست، به خصوص بافتی که سیاه شده است، یا احساس درد در اطراف ناحیه ای که به نظر می رسد پینه یا تحریک شده است، با پزشک خود صحبت کنید.
دلایل زخم پای دیابتی
زخم در افراد مبتلا به دیابت بیشتر به دلایل زیر ایجاد می شود:
- گردش ضعیف خون
- قند خون بالا (هیپرگلیسمی)
- آسیب عصبی
- پاهای تحریک شده یا زخمی
گردش خون ضعیف نوعی بیماری عروقی است که در آن خون به طور موثر به پاهای شما جریان نمی یابد. گردش خون ضعیف همچنین می تواند بهبود زخم را دشوارتر کند.
سطوح بالای گلوکز می تواند روند بهبود زخم پای عفونی را کند کند، بنابراین مدیریت قند خون بسیار مهم است. افراد مبتلا به دیابت نوع 2 و سایر بیماریها اغلب برای مقابله با عفونتهای ناشی از زخمها مشکلتر هستند.
آسیب عصبی یک اثر طولانی مدت است و می تواند منجر به از دست دادن احساس در پاهای شما شود. اعصاب آسیب دیده می توانند احساس سوزن سوزن شدن و دردناکی داشته باشند. آسیب عصبی حساسیت به درد پا را کاهش می دهد و منجر به زخم های بدون درد می شود که می تواند باعث ایجاد زخم شود.
زخم ها را می توان با تخلیه از ناحیه آسیب دیده و گاهی اوقات یک توده قابل توجه که همیشه دردناک نیست شناسایی کرد.
عوامل خطر برای زخم پای دیابتی
همه افراد مبتلا به دیابت در معرض خطر زخم پا هستند که می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. برخی از عوامل می توانند خطر ابتلا به زخم پا را افزایش دهند، از جمله:
عوامل خطر و دیگر دلایل زخم پای دیابتی
- استفاده از کفش های نامناسب یا بی کیفیت
- عدم رعایت بهداشت (عدم شستشوی منظم یا کامل یا خشک نکردن خوب پاها پس از شستشو)
- کوتاه کردن نامناسب ناخن های پا
- مصرف الکل
- بیماری چشم ناشی از دیابت
- بیماری قلبی
- بیماری کلیوی
- چاقی
- مصرف دخانیات (ممانعت از گردش خون)
- زخم پای دیابتی نیز در مردان مسن بیشتر شایع است.
پزشک ممکن است برای محافظت از پاهای شما، پوشیدن برخی از وسایل را توصیه کند:
- کفشی که برای افراد دیابتی طراحی شده است. کفش طبی برای افراد دیابتی که توسط متخصصان ما در مرکز ارتوپدی فنی طب نو (بهترین ارتوپد فنی شرق تهران) ارائه می شود می تواند به محافظت از پاها و جلوگیری از بروز زخم پای دیابتی کمک کند.
- بریس مخصوص پای دیابتی
- کفی کفش برای جلوگیری از میخچه و پینه
کلمات مرتبط :
دلایل زخم پای دیابتی – درمان زخم پای دیابتی با کفش طبی – کفش دیابتی – قیمت کفش دیابتی – عوارض زخم پای دیابتی